NAJAVE

02.03.2012. Križevci
HK u  21.00 sat    
16 03.2012. Split
GKL u 21.00 sat
29.03.2012. Koprivnica
Dom kulture u 21,00 sat

Promocija prvog CD-a ... više
...........................................

DOWNLOAD mp3
1. Mussete waltz:
A. Verchuren

2. Shine: Brown- Dabnei-Marc
3. Daphne: D. Reinhardt


 

09. 06. 2008. u 20,00 sati održana je promocija CD-a Hot Cluba Zagreb "Melodie au Crepuscule" u prepunoj dvorani Muzeja Mimara za brojne štovatelje osobitog stila swing glazbe.

Hot Club Zagreb  je sastav  svoj muzički izričaj temelji na poznatoj svjetskoj swing glazbi bogatog i raznolikog sadržaja  koji je po uzoru na Djangov Hot Club de France utemeljio i devedesetih vodio gitarist Aleksandar Bubanović. Zadnje vrijeme Hot Club Zagreb u sastavu Jurica Štelma, kontrabas, Marjan Krajna, harmonika pod vodstvom Mate Matišića, gitara svojim vrhunskim i strasnim muziciranjem doprinosi oživljavanju Djangove glazbe na našim prostorima. Svojom individualnim kvalitetama interpretacijama, muzikalnošću  i virtuoznošću postižu velike uspjehe te međunarodnu reputaciju.

... Osim zvukom ovaj se album od prethodnog razlikuje izborom stilski raznolikoeg repertoara što su pokazali i odabirom izvedbi koje su od mnogobrojne publike u Velikoj dvorani Muzeja Mimara bile pozdravljene ovacijama. O tome je Matišić rekao: "Želio sam proširiti određene formalne mogućnosti tzv. Djangove glazbe. No, za to su potrebni dobri glazbenici. Budući da za sad u Hrvatskoj nema takvog violinista idealnim se pokazao profesor Marjan Krajna, harmonikaški virtuoz.  -  Davor Hrvoj (Preuzeto iz Novog lista od 15. lipnja 2008.) više muzika.hr

... U svijetu jazza već godinama ustoličen stilski pojam gypsy jazz ili gypsy swing potječe još iz vremena legendarnoga francuskog sastava Hot Club de France iz tridesetih godina prošlog stoljeća, kvinteta žičanih instrumenata koji su u Parizu vodili violinist Stephane Grappelli i ciganski gitarist Sinti Django Reinhardt. Taj je kvintet specifična zvuka s trima akustičnim gitarama, violinom i kontrabasom bez bubnjeva, a s obzirom na tadašnje stilsko razdoblje američkoga jazza, swing je bio itekako povezan s tim izričajem. Bio je tada u Francuskoj i u Europi popularan kao što će to otprilike mnogo godina poslije biti Beatlesi.
Mladen Mazur (Preuzeto Matica Hrvatska) više